Kategorier

tisdag 17 maj 2011

Vegan i en månad?

Jag köpte Vegetariska kokboken för flera månader sedan, men först för någon vecka sedan började jag läsa den riktigt noga. Tydligen tog det ungefär 20 år att skriva den, vilket är förståeligt eftersom det kommer nya studier angående näringslära osv. hela tiden.

Vegetariska Kokboken av Inga-Britta Sundqvist är helt fantastisk om man är/planerar att börja leva efter någon form av vegetarisk livsstil! I den står allt som har med vegetarianism att göra - allt ifrån näringstabeller till fakta om allsjöns frukter till en mängd härliga recept.

Men till saken nu:
Jag återgick till vegetarianismen för tredje gången gillt då jag studerade denna bok. Nu kommer jag i alla fall garanterat lyckas med att vara veggie, utan att känna att det blir "soyakorv dag ut och dag in", eftersom jag ju då läst och fått massor av fantastiska vegetariska mattips!
Dessutom ska jag och min vegankompis Camilla ha ett möte och bla. snacka mat och jag ska få en del spännande tips.

När jag kommer hem tänkte jag experimentera lite och testa att vara vegan i en månad. Eller ja, jag ska göra så gott jag kan, men motivationen finns verkligen!
Det svåra är inte att inte äta kött, ägg och dricka mjölk, utan att försöka hitta produkter som inte alls innehåller något av det. I stället för vanlig mjölk brukar jag köra på soyamjölk och jag köper i princip aldrig ägg eftersom jag inte brukar behöva det.

Varför är djurindustrin så stor egentligen? Det finns ju faktiskt andra, coolare alternativ (även om det kan vara svårt att hitta dem i dagens läge).

Peace ~

Studenten om tre dagar!

Oj, jisses! Nu har jag bott här i Grebbestad i 10 månader, om tre dagar tar jag äntligen studenten och om fyra snabba dagar bär det av till Stockholm igen. Så nu är det packning och städning som gäller.
(Dock har jag ingen studentmössa. Jag beställde aldrig någon, dum som jag var).


Hm.. jag undrar vad som kommer härnäst. För några dagar sedan sökte jag sommarjobb på Hallbergs Guld i Stockholm, så nu är det bara att hoppas.

Jag vill inte bo hemma igen egentligen! Förhoppningsvis ska jag köpa ett litet hus utanför Stockholm. Gnesta funderar jag över, de har jättevackra hus.


tisdag 3 maj 2011

Äta bör man, annars dör man!

Jo, visst, men det ska ju vara trevligt att äta också!
Majsschnitzel till exempel - det är trevligt, speciellt tillsammans med en morot.


Två delikata majsschnitzlar & en morot.
Bredvid har vi min fantastiskt gulliga, egna kokbok där jag skriver upp mina egna recept. Den är alltid bra att ha om jag får idétorka! Och visst är den väl söt också?!
Matlagning är faktiskt kul om arbetet utförs på rätt sätt (eller ja, det som jag tycker är rätt i alla fall). ^_^

Magasin Krantz!

Tänka sig, jag bara satt på facebook och råkade se en annons.
I vanliga fall brukar det egentligen mest vara plastigt trams som annonseras där, men i dag hittade jag en riktig inspirationskälla. Ett sammanträffande, då jag verkligen snöat in på den lantliga stilen.

Nu får jag verkligen passa på att utnyttja landet eftersom jag återigen kommer vara storstadsbo från och med den 22 maj!
Förhoppningsvis kommer jag (någon gång i livet) bo i ett hus utanför Stockholm. Det perfekta vore ju om det var ett hus som liksom låg på gränsen till det som brukar kallas "landsbyggden".
Åh, där ska jag jobba hela dagarna med mina smycken!

Nåja, vi får se hur det går med saken, men kolla i alla fall in Magasin Krantz som jag länkat till, där till vänster - helt perfekt om du också tycker att den lantliga, charmiga stilen är heeelt oemotståndlig!


Vackert med blommor ~